[...] W:15 T:6 / 150kcal 2xjajko gotowane B:24 T:20 / 280kcal 2) (w szkole) 3xchleb pełn. B:8 W:75 / 300kcal (duże kromki) sałatka warzywna - przeważnie jest to jakaś mieszanka: pomidor, ogórek, rzodkiewka..z sosem na oliwie. 200kcal ale nie jestem pewien ryż biały 150g B:9 W:114 / 516kcal 3(obiad) tu jem co stara ugotuje zazwyczaj zupa(ogórkowa, [...]
[...] nadaje im jędrność - są jednym z najbogatszych źródeł błonnika - zawierają także cenne a rzadkie mikroelementy m. in. lit i chrom Najbardziej sezonowym warzywem lata jest pomidor więc właśnie też trochę uwagi mu poświęcę Owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, [...]